BUBBLES & CHAMPAGNE + SABRERINGSSKOLA

BUBBLES & CHAMPAGNE + SABRERINGSSKOLA

Kom på en spännande provning av bubbel. Njut av världens kanske mest mytomspunna dryck – champagne och lär er konsten att sabrera.

Provningen innefattar även en övning i hur man öppnar flaskan som de gamla ryska kosackerna – med en sabel. En aktivitet som utvecklats en hel del sedan dess. Nuförtiden finns det sommelierer som praktiserar sabrering med alla möjliga föremål – alltifrån skor till mobiltelefoner. Det här är en succé som uppskattas av både personal och deltagare. Det här vill ni inte missa!

Är champagne det godaste bubblet?
Kan du känna skillnad på bubbel och bubbel? Provningen går igenom flera stilar av mousserande vin från olika delar av världen, med fokus på champagne, för att visa på hur mångsidig den pärlande drycken faktiskt är.

Champagne gör dig sprallig
Visste du att champagne är en dryck som kan göra oss som allra spralligast. Det finns två förklaringar till det. Dels absorberas alkoholen snabbare i tolvfingertarmen på grund av de fina bubblorna, dels är champagne för många förknippat med fest vilket ökar förväntningarna och glädjeeffekten stärks.*

*I kemisk betydelse spelar det dock ingen roll vad vi dricker. Effekten av all alkohol oavsett form, i motsvarande mängd med jämförbar alkoholstyrka, är densamma.

Datum: 28 december 2019
Tid: 15:00-17:00
Plats: The Winery Hotel, Rosenborgsgatan 20, Solna

DATUM & TID

Lördag 28 december, kl 15:00

PRIS

780 SEK

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *